Kapap Krav Maga – Israeli Jiu Jitsu

Η ακαδημία KAPAP KRAV MAGA – IJJ HELLAS ήταν η πρώτη που εισήγαγε στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας τον τομέα της αυτοπροστασίας,  με στόχο η εκπαίδευση να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κομμάτι και όχι το συμπλήρωμα κάποιων πολεμικών τεχνών.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η αυτοάμυνα δεν είναι ένα ακόμη άθλημα, δεν έχει σχέση με αθλήματα για τον λόγο ότι στην αυτοάμυνα δεν υπάρχουν κανόνες, άμυλα, ιδανικές συνθήκες κλπ, η επιβίωση είναι ένα ανθρώπινο ένστικτο και συνοδεύεται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα μιας συμπλοκής (ψυχολογία, στρες, άγχος, φόβος κλπ)

Το KAPAP KRAV MAGA χρησιμεύει ως μια «δεξαμενή σκέψης», ένα αποθετήριο γνώσεων και εμπειριών σε σχέση με επόμενο επίπεδο, την ρεαλιστική αυτοάμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το KAPAP KRAV MAGA ελαχιστοποιεί την ανάγκη για δύναμη από την πλευρά του εκπαιδευόμενου στην ανάληψη δράσης για την προστασία του ή την προστασία των αγαπημένων του.

Το σύστημα εκπαίδευσης μας περιλαμβάνει ένα καθιερωμένο πρόγραμμα σπουδών και βασίζεται κυρίως σε ρεαλιστικές ασκήσεις και προσομοιώσεις. Πιστεύουμε ότι μόνο ένας σοφός συνδυασμός στρατηγικής και τακτικής μάθησης, με εκτεταμένη και ρεαλιστική εκπαίδευση, μπορεί να προσφέρει επαγγελματικές και πρακτικές λύσεις στις σύγχρονες καταστάσεις υψηλού στρες.

Αν ο εκπαιδευόμενος δεν αφομοιώσει τις έννοιες της αυτοπροστασίας, όσες τεχνικές και να διδαχθεί, την οριακή στιγμή δεν θα μπορέσει να επενδύσει σε αυτές.  Έχουμε ζωντανά παραδείγματα αθλητών πολεμικών τεχνών με μεγάλη επαγγελματική καριέρα στον χώρο, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση αιφνιδιαστικά με ένα αντικείμενο (μαχαίρι) με οδυνηρά για αυτόν αποτελέσματα.

Ένα βασικό κομμάτι στο KAPAP KRAV MAGA  είναι η εκπαίδευση των μαθητών στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης καθώς και στην μυϊκή ενδυνάμωση καθώς αποτελεί το πρωταρχικό στάδιο εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι ο εκπαιδευόμενος πρέπει να αναπτύξει σε ικανοποιητικά επίπεδα την φυσική κατάσταση και την μυϊκή ενδυνάμωση ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα πραγματικά δεδομένα μιας επίθεσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους η εκπαίδευση στο KAPAP KRAV MAGA πραγματοποιείται με βάση ρεαλιστικά δεδομένα που δίνουν την ευκαιρία στον εκπαιδευόμενο να έρθει ποιο κοντά στην πραγματικότητα των καταστάσεων που πιθανόν να εμπλακεί.

Η Avi Nardia Academy είναι μια νέα, σύγχρονη και διαδραστική σχολή πολεμικών τεχνών. Ορισμένες από τις διδασκαλίες προέρχονται από τον Στρατό την Αστυνομία και τις Αντιτρομοκρατικές μονάδες, αλλά κυρίως είναι βαθιά ριζωμένες στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες.

Το KAPAP KRAV MAGA έχει δανειστεί στοιχεία από τους κλάδους πολεμικών τεχνών όπως         jiu jitsu και swordmanship kendo και έχει ενσωματώσει οποιαδήποτε μέθοδο αυτοάμυνας που μπορεί να λειτουργήσει σε πραγματικές συνθήκες, προσφέροντας αποτελεσματική προστασία για όλες τις ηλικίες, τα σχήματα και τα μεγέθη.

Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας την οικονομία στις κινήσεις του σώματος βασισμένη σε πέντε αρχές που είναι εύκολο να μάθουν και να κυριαρχήσουν.

Η σκέψη έξω από το κουτί είναι μια μέθοδος που διδάσκεται στην Avi Nardia Academy.
Η ζωή φέρνει τυχαίες καταστάσεις από πολλές απόψεις και, επομένως, αν εκπαιδεύεστε σαν να είστε μέσα στο κουτί, δεν θα αναπτύξετε την ικανότητα να αξιολογείτε, να αναλύετε και να ενεργείτε αποτελεσματικά.

Ο Avi Nardia ως επικεφαλής και ιδρυτής του Ισραηλινού Kapap Krav Maga που συμβολίζεται από τη γαλάζια και λευκή ζώνη. Εκτός από το ότι είναι ηγέτης στις Ισραηλινές πολεμικές τέχνες, φέρει επίσης μαύρες ζώνες στο τζούντο, το ιαπωνικό jiu jitsu, το βραζιλιάνικο jiu jitsu και πολλά άλλα.

Η Avi Nardia Academy συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο με κύριο στόχο την εκπαίδευση του κοινού και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Το KAPAP KRAV MAGA έχει εξελιχθεί ως το πιο πλήρες σύστημα αυτοάμυνας στον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου εκπαίδευσης στην ακαδημία KAPAP KRAV MAGA:

  • Απλό και εύκολο στην εκμάθηση του ώστε να μπορούν να το μάθουν όλοι.
  • Ενισχύει την μηχανική του σώματος και των μυών για καλύτερη απομνημόνευση.
  • Ετοιμάζει τον ασκούμενο να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις.
  • Ανυψώνει την αγωνιστικότητα.
  • Ανυψώνει την αυτοπεποίθηση.
  • Ενσωματώνει καινοτόμες και μοναδικές μεθόδους εκπαίδευσης.
  • Ισχύει για όλους ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, την δύναμη ή το φύλο τους.
  • Δοκιμασμένο κάτω από τις ποιό απαιτητικές συνθήκες στις Ειδικές Δυνάμεις.
  • Ρεαλιστική εκπαίδευση με σενάρια κάτω από πραγματικά δεδομένα.
  • Η εκπαίδευση στην ακαδημία KAPAP KRAV MAGA επικεντρώνεται στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των πτυχών μιας μάχης.