Με αρωγό την KAPAP KRAV MAGA ACADEMY ήμασταν οι πρώτοι που εισαγάγαμε στην εκπαίδευση μας το κομμάτι της αυτοπροστασίας προερχόμενο από εμπειρία ετών και με σκοπό η εκπαίδευση να είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο κομμάτι και να μην αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι τεχνικών από διάφορες πολεμικές τέχνες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η αυτοάμυνα δεν είναι ένα ακόμη άθλημα, δεν έχει σχέση με αθλήματα γιατί δεν υπάρχουν κανόνες, η επιβίωση είναι ένα ανθρώπινο ένστικτο που συνοδεύεται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα (ψυχολογία, στρες, άγχος, φόβος κ.λ.π.)

Η σημερινή KAPAP KRAV MAGA ACADEMY χρησιμεύει ως μια «δεξαμενή σκέψης», ένα αποθετήριο γνώσεων και εμπειριών σε σχέση με το επόμενο επίπεδο την πραγματική αυτοάμυνα.

Η KAPAP σήμερα βασίζεται στην κατανόηση και αξιοποίηση ρεαλιστικών σεναρίων που έχουν προκύψει από την πραγματική παγκόσμια εμπειρία σε ορισμένες από τις χειρότερες και πιο απειλητικές καταστάσεις στο περιβάλλον μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η KAPAP ελαχιστοποιεί την ανάγκη για δύναμη από την πλευρά του εκπαιδευόμενου στην ανάληψη δράσης για την προστασία του ή την προστασία των αγαπημένων του.

To σύστημα εκπαίδευσης μας περιλαμβάνει ένα καθιερωμένο πρόγραμμα σπουδών και βασίζεται κυρίως σε ρεαλιστικές ασκήσεις και προσομοιώσεις. Πιστεύουμε ότι μόνο ένας σοφός συνδυασμός στρατηγικής και τακτικής μάθησης, με εκτεταμένη και ρεαλιστική εκπαίδευση, μπορεί να προσφέρει επαγγελματικές και πρακτικές λύσεις στις σύγχρονες καταστάσεις υψηλού στρες.

Αν ο εκπαιδευόμενος δεν αφομοιώσει της έννοιες της αυτοπροστασίας όσες τεχνικές και να διδαχτεί την οριακή στιγμή δεν θα μπορέσει να επενδύσει σε αυτές. Έχουμε ζωντανά παραδείγματα αθλητών πολεμικών τεχνών με μεγάλη επαγγελματική καριέρα στον χώρο οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση αιφνιδιαστικά με ένα αντικείμενο (μαχαίρι) με οδυνηρά για αυτόν αποτελέσματα.

Ένα άλλο κομμάτι είναι η εκπαίδευση των μαθητών στην φυσική κατάσταση και μυϊκή ενδυνάμωση, κάτι που αποτελεί το πρωταρχικό στάδιο εκπαίδευσης στην ακαδημία KAPAP. Πιστεύουμε ότι ο εκπαιδευόμενος πρέπει να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πραγματικά δεδομένα μιας επίθεσης. Για όλους αυτούς τους λόγους η εκπαίδευση στην ακαδημία KAPAP πραγματοποιείται με βάση τα ρεαλιστικά σενάρια που φέρνουν τον εκπαιδευόμενο κοντά στην πραγματικότητα του δρόμου και για αυτόν τον λόγο αποτελεί το δύσκολο κομμάτι τις εκπαίδευσης.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου εκπαίδευσης της Ακαδημίας KAPAP.

  • Απλό και εύκολο στην εκμάθηση του ώστε να μπορεί να το μάθουν όλοι.
  • Ενίσχυει την μηχανική του σώματος και των μυών για καλήτερη απομνημόνευση.
  • Ετοιμάζει τον ασκούμενο να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις.
  • Ανυψώνει την αγωνιστικότητα.
  • Ανυψώνει την αυτοπεποίθηση.
  • Ενσωματώνει καινοτόμες και μοναδικές μεθόδους εκπαίδευσης.
  • Ισχύει για όλους ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, την δύναμη ή το φύλο τους.
  • Δοκιμασμένο κάτω από τις ποιό απαιτητικές συνθήκες στις Ειδικές Δυνάμεις.
  • Ρεαλιστική εκπαίδευση με σενάρια κάτω από πραγματικά δεδομένα.
  • Η εκπαίδευση στην ακαδημία KAPAP επικεντρώνεται στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των πτυχών μάχης